Android OBB Dosyası Nedir ?

Android oyunlarını bazı web sitelerinden indirirken OBB Dosyası gibi indirme dosyaları görebilirsiniz. Apk dışında kullanıcılara sunulan OBB Dosyası nedir , nasıl indirilir, cep telefonlarına nasıl yüklenir gibi sorulara cevap vereceğiz.

OBB NEDİR ?
Kısaca OBB diye bilinen dosya sisteminin tam adı “Opaque Binary Blob” dur. Bu dosya sistemi Android oyun yapımcıları tarafından büyük boyutlu oyunlarda kullanılır. 3 Boyutlu ve HD gibi yüksek grafik kalitesi sunan oyunları OBB ile sunarak daha kaliteli görünmesini sağlamaktadır.



OBB Dosyaları nasıl indirilir ?
Android oyun indirme olanağı sunan web sitelerinde büyük boyutlu oyunların yanında OBB dosyaları da sizlere verilecektir. Bu OBB dosyalarını linklerden indirebilirsiniz.

OBB Dosyaları cep telefonuna nasıl yüklenir ?
Öncelikle yüksek boyutlu oyunu cep telefonumuza yükleyebilmemiz için 2 adet dosya lazım. APK ve OBB dosyaları. Apk dosyasını cep telefonumuza attıktan sonra APK dosyasını yüklüyoruz ve ardından OBB'yi de aynı şekilde cep telefonumuza atıyoruz ve ek dosya olarak yüklemesini yapıyoruz. OBB Dosyasını "sdcard/Android/obb" dizine atıyoruz.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder