Samsung Galaxy Telefonlarda Ses yükseltmek

Samsung Galaxy telefonu sahibisiniz ve telefonumda az ses mi çıkıyor diyorsunuz . O zaman bu haber tam size göre.


NOT: SAYFA 23 ŞUBAT 2014 TARİHİNDE GÜNCELLENMİŞTİR. TELEFONUNUZA GELECEK HASARLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ. AŞAĞIDA Kİ İŞLEMLERE BAŞLAMADAN SORUMLULUĞUN KENDİ ELİNİZDE OLDUĞUNU HATIRLAYIN.


SAMSUNG GALAXY TELEFONLARDA SES YÜKSELTMEK

                 Son yıllarda gelişen teknolojiler Dünyanın her yerindeki elektronik cihazların da hızla gelişmesini sağlamış ve akıllı telefon endüstrisi artmaya başlamıştır.  Tüm elektronik ürünler gibi telefonlar da mekanik beyine dönüp telefonlara yeni bir çağ atlatarak hem telefon hem bilgisayar özelliği taşıyan yeni makineler -akıllı telefonlar- ortaya çıkmıştır. Bu akıllı telefonları 3 farklı işletim sistemi vardır. Bunlar Android İOS ve Symbian'dır. Android telefonlar sadece dokunmatik ekranı olan telefonlarda kullanılmaktadır. Bu sistemi en çok Samsung ve HTC firmaları desteklemektedir. İOS sistemi Apple'ın geliştirdiği bir sistem olup sadece iPhone ve iPad 'lerde kullanılmaktadır. Symbian ise genellikle Nokia Sony Ericson ve Samsung'un bazı telefonlarında kullanılan sistemdir. 
Samsung Galaxy serisi işletim sistemi olarak Android işletim sistemini kullanmaktadır. Bu işletim sistemi telefona bilgisayar özelliği de sunabilmekte olup açılışta biraz geç açılsa dahi kullanım olarak daha hızlı ve daha düzgün bir iletişim sağlamanıza yardımcı olur. Bu işletim sisteminde diğer klasik telefon özellikleri (mesaj-telefon rehberi vb.) olduğu gibi e-mail gönderebilme android marketten indirebileceğiniz çeşitli uygulamalar yardımıyla smsleri kaydedebilme konuşmaları kaydetme bankacılık işlemlerini rahatlıkla yapabilme (havale-eft-döviz alım satımı vb.) fotoğraf çekebilme fotoğrafları düzenleyebilme bunları sosyal paylaşım sitelerinde (facebook twitter high5 vb.) paylaşabilme office programlarını kullanabilme gibi diğer özellikler de bulunmaktadır. Ayrıca GPS yardımıyla kaybolma riskini ortadan kaldırabilmektedir.
Bu kadar işlevi yapabilme özelliği bulunan bu akıllı telefonlar da diğer elektronik cihazlar ve bilgisayarlar gibi yeni güncellemelerin eklenmesi sonucu veya internete girilmesi sonucunda bazı yavaşlama ya da sistem sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Telefon rehberine ulaşamama sms gönderememe hafıza kartını okuyamama dosyaları eksik gösterme fotoların eksik ya da hiç gösterilememesi kendi kendine kapanma uygulamalar çalışırken kendi kendini baştan başlatma uygulamaların düzgün çalıştırılamaması sesin yeterli düzeyde gelmemesi telefona virüs ya da trojan bulaşarak telefon hafızasında arızalara yol açması vb. sistemsel sebeplerle bu telefonlara format atılabilir.
Akıllı telefonlarda fabrika ayaları yüklenirken bazı ayarlamalar (ses-görüntü vb) bizim istediğimiz seviyede olmayabilir. Bu nedenle özellikle sesin (kulaklık hoparlör veya müzik dinleme durumunda) daha yüksek olmasını istiyorsak aşağıdaki adımları izleyerek ses yükseltebiliriz. Ancak bu işlemler telefonunuzun hoparlörüne zarar verebileceği için teknik destek görüşü alınması gerekmektedir.



Samsung Galaxy Ace serisinde ses yükseltme işlemi;
Telefon numarasının girildiği ekranda *#197328640# yi tuşladığımızda service modu konumuna geçmektedir. Burada “Audio” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza yeni bir menü çıkıyor. “MAX8899AMP” seçeneğini seçerek ” SET MP3 SPEAKER” a tıklıyoruz. “PRE AMP GAIN” seçeneğini işaretlediğimizde MAXIM MP3 SPEAKER PGAIN menüsü karşımıza çıkacaktır. “20DB” yi seçip yeni açılan menüde “MAXIM MP3 SPEAKER PAGIN” tıklayarak ses yükseltme işlemini tamamlamış olacağız.
Galaxy S2-S3 ve S4 serilerinde ses yükseltme işlemi;
Telefon numarasının girildiği ekranda*#*#197328640#*#* yazıldığında servis moduna geçiş yapılacaktır. Burada “Audio” seçeneğini işaretlediğimizde yeni bir menü çıkacak ve Voice call (sesli arama) handset(eller serbest durumu) headset (kulaklık) Speaker (Hoparlör) seçeneklerinden Speaker (hoparlör) seçilir yeni çıkan menüde Volume(ses) ayarı seçilir. Çıkan menüde SRC Speech RX Volume seçilerek istenilen seviyeye(level) getirilir. Burada açılan yeni menüde input(değer)kısmı işaretlenerek telefonun menü tuşundan Key İnput(değer verilmesi) tuşuna basılır ve istenilen değer 0-100 aralığında verilir. Son olarak telefon menü tuşundan End (bitir) seçilerek servis modundan çıkılır. Ancak bu işlemin çalışması için öncelikle *#*#197328640#*#* yazıp servis moduna girildiğinde audio seçeneği ve ardından Speaker seçeneği işaretlendiğinde çıkan menüde Diamond Solution işaretlenip voice booster seçilir. VBonoff seçeneğinin üstüne gelinerek telefon menü tuşuna basılıp key input seçeneğine gelinerek “1” yazılır. Böylece Voice Booster On (açık) konuma getirilmiş olunur. Bu işlem yapılmadığı taktirde ilk etapta vermiş olduğunuz değer geçersiz sayılır.






Samsung Galaxy S3 mini ve diğer Galaxy telefonlar için ses yükseltme işlemi;
Telefon numarasının girildiği ekranda *#8999*8378# yazarak servis moduna girilir donanım testi ses ayarları için İSS normal 2 deki K.K değeri 14 yada 15 yapılarak ses yükseltilmiş olunur.
Bu kodlar dışında ses yükseltmek için Google play sitesinden indirebileceğiniz bazı ses yükseltici uygulamalar da telefonun sesinin yükselmesine yardımcı olacaktır. Bu programları android markete girerek ses yükseltme olarak arattığınızda bulabilirsiniz. 




Samsung Galaxy Ace Ses yükseltmek:
-Masaüstünde arama yapma simgesine tıklayıp *#197328640# yi tuşluyoruz.Karşımıza 7 basamaklıSERVİCE MODE menüsü gelecek.İçerisinde AUDIO ya tıklıyoruz.
-Karşımıza 8 basamaklı bir menü çıkacak.
-8 basamaklı menümüzün MAX8899AMP seçeneğine tıklıyoruz.
-Tekrar karşımızıa 8 basamaklı bir menü çıkacak.SET MP3 SPEAKER a tıklıyoruz.
-2 basamaklı menüden PRE AMP GAIN e tıklayın,MAXIM MP3 SPEAKER PGAIN menüsü çıkacak.
-20DB e tıklayın.Çıkacak menüdeki MAXIM MP3 SPEAKER PAGIN e tıklayın.
-Telefonunuzun Seçenek tuşuna basın çıkan seçeneklerden END i seçip çıkın.Ses yükselmiş olacak.Telefonu kapar aç yaptığınızda sıfırlanacağı için her açmada tekrar yapmanız gerekecek 



    GALAXY S2-S3 VE GALAXY S4 SES YÜKSELTME:
    Eğer telefonun sesini, kulaklık sesini, vs az buluyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    *#*#197328640#*#* ı yazarak arayın.
    Service Modu bir menü geliyor. Bu menüde aşağıda ki adımları t
    5 – Audio
    1 – Voice Call
    1 – HandSet
    1 – Volume
    1 – SRC Speech RX Volume
    5 – 5_lvl:87
    Menüye Basın – Soldaki   
    0 ve 100 arasında bir değer seçiniz. 0 en düşük 100 en yüksek yani en çok sesli seçenek.
    Okey diyerek çıkınız.
    2) Üstte ki çoğu galaxy telefonlarda olmaktadır. Olmazsa bunu deneyebilirsiniz.
    *#8999*8378#  Tuşlama yerinden yazıyoruz ve karşımıza menü geliyor. O menüden , " Donanım Testi  - Ses Ayarı" na geliyoruz.
    ISS Normal 2 deki K.K yı 14 veya 15 yapınız. ( 14 yapmanız idaeldir. Çünkü sesi bozmak ve hoparlöre zarar vermek istemezsiniz , öyle değil mi ? )



    3) Bazen üstte ki 2 si de olmayabiliyor. ilk 2 si olmadı ise bunun kesin olması gerekiyor.
    *#*#889988#*#* bu kodu arama tuşlarından girin . sonra yönetici menüsü geliyor . orda audio seçeneği var yan sayfada ordan sesi istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Fazla arttırmamanız sizin yararınıza olacaktır.

    Not: Yapacağınız işlemlerden www.ceply.net sorumlu değildir.

    Share on Google Plus
      Blogger Comment
      Facebook Comment

    38 yorum:

    1. nerden salladınız bunları yanlış numara çevrdnz diyr

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. neresi yanlış kadir bey ?

        Sil
      2. bende s4 mini orjial var fakat verilen kodların hiçbiri uymuyor ?

        Sil
      3. valla bende de olmuyor ne yapmamız lazım

        Sil
    2. ya benim telefonum GT-I8190(s3 mini) ama olmuyo ?

      YanıtlaSil
    3. *#197328640# oluyo ama sonra napcaz bilmiyorum

      YanıtlaSil
    4. Bendede kod yanlış diyo...

      YanıtlaSil
    5. S4 kullanıyorum ve heriki yöntemide defalarca denedim maalesef s4 kabul etmiyor bu işlemi.Yöntemi öneren arkadaşlar bence bir s4 alıp uygulayıp sonra çalışıyor iddasında bulunsunlar.

      YanıtlaSil
    6. okumuyor kodları yazıyorum bıse cıkmıyor yalanmı soyluyorsunuz

      YanıtlaSil
    7. avea intac 2 lutfen sesi cok az kodunu yazınn

      YanıtlaSil
    8. hepsini yazıyorum en sonda yıldız a basıncı bütün yazılar gidiyor neden acaba

      YanıtlaSil
    9. Kodlar düzenlenmiştir..

      YanıtlaSil
    10. Kodlar düzenlenmiştir..

      YanıtlaSil
    11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    12. Yok arkadaşım olmuyo kotlar düzenlemiştir ne demek süzük

      YanıtlaSil
    13. bu yaptıklarımızı nasıl sıfırlayabiliriz acaba ?

      YanıtlaSil
    14. benim telofonum samsung galaxy young s-t5360 giriyom olmuyo

      YanıtlaSil
    15. Yok bütün kodları denedım *#197328640# 'de biyer geliyor ondada sadece 1-2-3 secenek var diğerleri boş audio'ile ilgili birşey yok

      YanıtlaSil
    16. benimki Ace 5 tane cıkıyor ama yukarda diyor 7 basamaklı menü cıkıyor

      YanıtlaSil
    17. note 3 için kodlar nelerdir acaba

      YanıtlaSil
    18. Benim Telefonum Galaxy Ace 2 Ama Tüm Kodlarda "Audio" Seçeneği Çıkmıyor.

      YanıtlaSil
    19. Selamın Aleykum Arkadaslar s 5 aldım ama ses yukseltemedım Nasıl kodu varmı yapamıyorum yardımcı olursa bırısı sevınırım rıcam .. herkeze cumletten hayırlı ramazanlar .

      YanıtlaSil
    20. Hala kodlar yanlis guncellemeden mi boyle oldu yoksa artik samsung hatali telefon mu uretiyor?

      YanıtlaSil
    21. valla bende de aynı sıkıntı var hic bir kod olmuyor nasıl cözecez bunu

      YanıtlaSil
    22. *#0011# yi deneyin çogu kodlar olmuyo

      YanıtlaSil