Samsung Galaxy Telefonlara Format Atma


Son yıllarda akıllı telefon pazarında en çok tercih edilen modellerden olan Samsung Galaxy Serisi , kullanıcılarına sunduğu üst düzey kullanım rahatlığı sunuyor. Bizde bu sayfamızda Galaxy serisi kullanıcıların telefonlarına nasıl format atacağını anlatacağız. Galaxy S4 Modeline de bu format işlemini uygulayabilirsiniz.

ANDROİD WİFİ ŞİFRE KIRMA PROGRAMI APK SÜRÜMÜ ÇIKTI. HEMEN TIKLA.

SAMSUNG GALAXY TELEFONLARA FORMAT ATMA

Günümüzün en çok tercih edilen elektronik cihaz üreticilerinden biri olan Samsung birçok çeşidi ve kullanıcıya özel özellikleri bünyesinde barındıran Galaxy serisini başlatmıştır. Android işletim sistemi ile başlayan bu seri akıllı telefon kullanıcıları tarafından geliştirilebilir özelliklerinin yanı sıra şık tasarımlarıyla geniş bir kitlenin tercihi oluyor. Çeşitli işlemci seçenekleri ve ileri teknoloji donanımlara sahip bu seri; App Store'dan ulaşabileceğimiz milyonlarca uygulamayı parmağınızın ucuna getiriyor.

Galaxy serisinin bütün telefonlarında Android işletim sistemi kullanılmaktadır. Android sistemi kendi içinde çeşitli sürümlerden oluşmaktadır. Sürümler yükseldikçe telefon işlemcilerinde performans düşüşleri maalesef kaçınılmaz oluyor. Firmalar kullanıcıyı mağdur etmemek için yeni sürümlerde bu tür aksaklıkları gidermek için çeşitli geliştirmeler yapsa da kullanıcıyı uzun vadede yeni bir cihaz almaya teşvik ediyor. Performans düşüşlerinin gözle görülür sonuçları; telefonlarda yavaşlama donma kendiliğinden yeniden başlatma ve ya kendiliğinden kapanma gibi aksaklıklara neden olmaktadır. Ancak her gün yeni bir sürüm üretilmiyor yani her gün performans düşüşlerine neden olan başka faktörlerde var.

VİDEO : SAMSUNG GALAXY TELEFONLARA FORMAT ATMA

Bunlar;

-Dahili belleğe aşırı yükleme yapma: Bu faktör RAM Belleğin sürekli kullanılmasını gerektir. Ayarlar/Uygulamalar yolunu takip ederek dahili bellek kullanımını kontrol altında tutabilirsiniz.

-Çeşitli yollardan bulaşan virüsler: Bu yollar; bluetooth usb port aracılıyla başka bir cihazdan alınan ve hücresel veri ve ya wifi üzerinden çeşitli programlar ve tarayıcılarla internetten indirilen dosyalardan bulaşmış olabilir. Birde App Store'dan değil de internet üzerinden indirilebilen programlara Ayarlar/Güvenlik/Bilinmeyen Kaynaklar yolundan izin verilmesi neden olabilir. Önerilen izin verilmemesidir.

-Cihazların fiziksel darbe alması: Elektronik cihazların tümünde geçerli olan bu faktör dahili olan parçaların zarar görmesine neden olur ve ciddi problemlere yol açar. Koruyucu bir kılıf kullanmanızı öneriyoruz.

-Sistemi görsel olarak değiştiren bazı yamalar: Tema olarak adlandırılan programlar görsel olarak telefonumuzun ekranını renklendirir fakat sürümünüze ait olan temayı kullanmanız telefonunuz için en iyisidir.

-Sık şarj etmeden kaynaklanan ısınma: Telefon pili bitmeden şarj etmek; hem batarya ömrüne zarar verir hemde telefonunun daha fazla radyasyon yayarak normalden fazla ısınmasına neden olur. Isınma parçaların işlemlerinde yavaşlamaya yavaşlamaya yol açar. Önerimiz; şarjınız dolmadan şarj cihazınızı çıkarmayınız ve şarjınız bitmeden şarj aletini bağlamayınız.

-Sürekli olarak kullanılmayan programların açık bırakılması: Arka planda açık bırakılan programların RAM belleği kullandığı aşikârdır. Ancak sürekli açıp göz attığımız uygulamalarda işlemi sonlandırmak; sürekli yeniden açacağımızdan ve bir programı açmanın RAM belleği daha fazla kullandığından bu işlemleri sonlanmaması en iyi yöntemdir.
İlk başlarda zarar vermiyor gibi gözüken bu faktörler zamanla cihazınızda aksaklıklara neden olacaktır.



Bu aksaklıkları gidermek adına yapılacak en iyi işlemlerden biri telefona format atmaktır. Format: cihazınızın fabrikadan çıkıştaki haline geri dönmesidir. Yapılacak bu eylemle telefonunuz ilk aldığınız gün ki haline geri dönecektir. Yani bu telefonunuza bir rahatlama getirecektir. Fakat format atıldıktan sonra cihaz içerisindeki tüm kişisel bilgileriniz gidecektir. Eğer bilgilerinizin kaybolmamasını istiyorsanız Micro SD Card'ınıza ya da başka bir yere bilgilerinizi kopyalamanız gerekmektedir. Not: Micro SD Card'ınızı kopyalama işlemi yaptıktan sonra format atmadan telefonunuzdan çıkartınız gerekmektedir ve format işleminden sonra Micro SD Card'ınızı taktığınızda aynı sorunları yaşıyorsanız Micro SD Card'ınızdan kaynaklanan bir sorun var demektir. Samsung hakkında ayrıntılı bilgi öğrenmek için vikipedi adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aşağıda telefonunuza nasıl format atılacağını adım adım anlatacağım. Ama öncelikle telefonunuza gelecek her hangi bir zarardan sorumlu değiliz. Format atılma teknikleri tüm Samsung Galaxy Telefonları için standarttır. Dolayısıyla cihazınıza gelen her hangi bir zarar ya sizden ya da cihazınızdan kaynaklanmaktadır.
Samsung Galaxy Telefonlarına format atma üç ayrı yoldan yapılabilir. Her işlem telefonunuzda aynı etkiyi yapacaktır her adım diğerinin alternatifi olarak uygulanabilir.

1.Yol: '' Ayarlar/Gizlilik/Fabrika Ayarlarını Sıfırla '' yolunu takip etmektir. Bu yolu tamamladıktan sonra telefonunuza ait güvenlik şifrenizi tuşlayınız sonrasında otomatik olarak yeniden başlatacaktır. Cihazınız açıldığında format işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

2.Yol: Telefonunuzun arama bölümüne gelip *2767*3855# tuşlayarak arama yapmanız gerekmektedir. Böylece format işleminiz gerçekleşmiş olur.

3.Yol: Telefonunuzu kapatıp orta tuş ile açma/kapatma tuşuna aynı anda basılı tutmanız gerekir. Bu şekilde bir süre bekledikten sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve '' wipe data/factory reset/reboot now '' yolunu takip ederek telefonunuza format atabilirsiniz.

Not: 1.Yol'da izlenecek yollar bazı Galaxy telefonlarında farklı olabilir fakat sonuç olarak ''Fabrika Ayarlarına Sıfırla'' seçeneği bütün telefonlarda vardır.

Telefonunuza herhangi bir sorun gelmesinden dolayı mesuliyet kabul etmiyoruz.

Samsung Galaxy Android işletim sistemli telefonunuza format atmak için 3 yöntem bulunmaktadır.
1-Menü–> Ayarlar –> Gizlilik –> Fabrika ayarlarını Sıfırla bölümünden telefonunuzu ilk günkü haline getirebilirsiniz.

2- Telefonunuzun arama bölümüne gelip *2767*3855# tuşlayarak arama yaptığınızda telefonunuza format atabilirsiniz.

3- Telefonunuzu kapalı konumuna getirip ortadaki tuşa basıp sonrasında açma / kapama tuşuna basarak telefonunuzu açın ve karşınıza çıkan ekranda wipe data/ seçeneğinden /factory reset seçilir ve reboot now ile format atarak telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Samsung Galaxy Android işletim sistemli telefonunuzu yukarıdaki 3 yöntemle format atabilir ilk günkü haline getirebilirsiniz.

Üstte ki anlatımlara göre telefonunuza format atabilirsiniz. Bu konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz :

ETİKETLER :
Samsung Galaxy, Samsung Galaxy format atmak, Samsung nasıl format atılır,

Samsung Galaxy Ace 2 Formatlama
Samsung Galaxy Grand format
Samsung Galaxy Gio format
Samsung Galaxy Ace Format
Samsung Galaxy Tab 10.1 Format
Samsung Galaxy Tab 3 format








Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder